Teknik Özellikler
Rutubet (%):14,5 max
Protein (%):11,0 min
Kül (%):0,70 max
Ürün Bilgisi:
Yufka,mantı,milföy ve her çeşit pasta,poğaça gibi lüks unlu mamullerin yapımında kullanılır.
Yapısal Özellikleri:
*Su kaldırmasına bağlı olarak daha fazla ürün verir.
*Yüksek elastikiyete sahip,kuvvetli bir hamur elde edilir.
*Hamur içyapısında gözeneklerin düzgün dağılımını sağlar.
*Yufka kolay açılır ve yırtılmaz.
*Hamuru kolay yoğrulur ve yoğurma esnasında sertleşmez.
*Pişirme aşamasında kenar yapmaz.
*Uygun koşullarda saklandığında tazeliğini ve yumuşaklığını uzun süre koruyan ürünler sunar.
*Her türlü üründe istenilen nitelikte üstün kabarma sağlar.
*Yufkanın pişirilmesinden sonra su bırakmama özelliğine bağlı olarak yüksek su tutar.