Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbası

  • Malzemeler


Minik top köfteler için
* 1/2 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 200 g kıyma
* 1 su bardağı kırık pirinç
* 2 çorba kaşığı irmik
Çorbası için
* 500 g incik
* 1,5 litre su
* Tane karabiber
* 1 su bardağı nohut
* 1 adet kuru soğan
* Tuz
Yoğurt Sos için
* 1 çorba kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 300 g süzme yoğurt
* 1 yumurta
* 4 bardak su
* Tereyağı
* Kuru nane

Yapılışı:
• Bir gece önceden suya ıslattığınız nohutu, soğan incikle beraber karabiber ve tuz ekleyerek tencerede haşlayın. Etleri soğutup kemiklerini ayırarak küçük küçük doğrayın. Top köfteler için pirinci sıcak suda ıslatın.
• İrmiği ve unu yoğurma kabına alın. Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin, un ve irmikle karıştırın ve özdeşleşene kadar yoğurun, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
• Köfte harcını 2 eşit parçaya bölün. Bir kase içine aldığınız az sıvı yağa elinizi batırarak harcınızı nohut büyüklüğünde toplar yapın. Çorba için et suyunuzu süzerek tencereye alın, kaynadığında top köftelerinizi atın, 2-3 dakika kadar haşlayın.
• Köfteleriniz haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurdunuzu soğuk suyla ezin. Yumurta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın. Yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin
• Yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ekleyin. Son olarak tam haşlanmış nohut ve tam pişmiş etleriniz ekleyin.
• Hafif kızdırdığınız tereyağını ve nane karışımını da ekleyip çorbanızı ocaktan alın.
• Afiyet Olsun.

<