YUVALAMA ÇORBASI(GAziANTEP)

Yuvalama Çorbası

  • Malzemeler(4 kişilik)
Köfterler için;


* 200 gr az yağlı kıyma
* 1 su bardağı kırık pirinç
* Yarım su bardağı ERİŞ UN
* 2 yemek kaşığı irmik

Çorbası için;


* 500 gr kuzu incik
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet orta boy soğan
* 1,5 litre su
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yoğurt sos için;


* 300 gr süzme yoğurt
* 300 gr süzme yoğurt
* 1 yemek kaşığı ERİŞ UN (çok amaçlı)
* 1 su bardağı su
* Tereyağı ve pul biber (arzuya göre nane)

Yapılışı
•Haşlanmış nohut,bütün soğan ve incikle beraber tane karabiber ve tuz ekleyerek düdüklü tencerede haşlayın (15dk kadar). Etleri soğutup kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.
•Top köfteler için pirinci sıcak suda ıslatın (30 dk kadar). İrmiği ayrı bir kasede 2-3 yemek kaşığı suyla ıslatın ve şişmesi için bekletin. Şişen irmiği ve ERİŞ UN’u yoğurma kabına alın. Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin,ERİŞ UN ve irmikle karıştırın ve iyice karışana kadar yoğurun. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
•Köfte harcını 2 eşit parçaya bölün. Bir kase içine aldığınız az zeytinyağına elinizi batırarak harcınızdan nohut büyüklüğünde toplar yapın.
•Çorba için et suyunu süzerek tencereye alın,kaynadığında top köftelerinizi atın,2-3 dakika kadar haşlayın.
•Köfteleriniz haşlanırken sos için süzme yoğurdunuzu 1 su bardağı soğuk suyla ezin,yumurta ve 1 yemek kaşığı ERİŞ UN’u da ekleyerek iyice karıştırın,yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin,yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ekleyin.
•En son haşlanmış nohut ve pişmiş etleriniz ekleyin. Pişen çorbayı servis tabağına alın. Kızdırdığınız tereyağını pul biber ve nane ile karıştırarak çorbanın üzerine döküp servis edin.
Afiyet Olsun.

<