YÜKSÜK ÇORBASI(ADANA)

Yüksük Çorbası

  • Malzemeler(4 kişilik)


* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 orta boy soğan
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı limon suyu
* Kimyon
* Kuru nane
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Hamur için;
* 2 su bardağı ERİŞ UN (çok amaçlı)
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı su
* Tuz

İçi için;
* 200 gr kıyma
* 1 adet küçük boy soğan
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Yapılışı
• ERİŞ UN’u bir kaba boşaltın. İçine yumurta,tuz,yoğurt ve 1 çay bardağı su ekleyip yoğurun.
• Mantı hamuru kıvamında,biraz katı halde olan hamuru merdane ile açın. Hamuru ister bıçakla küçük kareler şeklinde dilimleyin,ister bir şişenin ağzı ile bastırarak küçük parçalar oluşturun.
• Bir kapta kıymayı,soğanı,tuz ve karabiberi yoğurun. Dörtte üçünü ayırın.
• Kalanı hamurlara koyun. Mantı gibi kapatın.
• İç malzemenin kalanıyla küçük,yuvarlak köfteler yapın.
• Tavaya tereyağı koyun. Köfteleri iyice kızartın.
• Büyük bir tencereye tereyağı koyun. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
• Biber salçasını ilave edin. Tekrar kavurun. 3 bardak su ekleyip kaynatın.
• Su kaynadığında mantıları atın,karıştırın. Köfteleri koyun. Karıştırdıktan sonra pişmeye bırakın.
• Köfteler biraz pişince haşlanmış nohutları ilave edin. Bir süre daha pişirin. Tuz,karabiber ve kimyon ile lezzetlendirin. Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.

<