Tiramisu

Tiramisu

  • Malzemeler


* 6 adet kedidili bisküvi
* 500 ml süt
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı şeker
* 1 kahve fincanı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 200 ml sıvı krema
* 1 paket vanilya
* 200 g labne peyniri
* 1 tatlı kaşığı granül kahve
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 su bardağı süt
* Kakao

Yapılışı:
• Tatlının muhallebisi için tencereye sütü alın ve ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşana kadar çırptıktan sonra unu da ilave edip çırpmaya devam edin.
• Isıttığınız sütten 1 kepçe alarak karışıma ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş ısıttığınız sütün içerisine ekleyin. Topaklanmaması için bu sırada sürekli karıştırın.
• Muhallebi göz göz olup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Sonrasında sıvı kremayı da ekleyerek karıştırın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
• Vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ekleyin ve mikser ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
• Kedidillerini ıslatmak için bir kaba granül kahve, şeker ve sütü alın, şeker ve kahve çözünene kadar karıştırın. Kedidili bisküvileri her biri 4 parça olacak şekilde kesin. Muhallebiden kuplara eşit olacak şekilde bir miktar dökün.
• Kedidillerini kahveli süte batırıp muhallebinin üzerine yerleştirin. Daha sonra muhallebiden kuplara 1 kepçeden biraz daha fazla olacak şekilde dökün.
• Üzerini kaşık yardımıyla düzelttikten sonra kakao ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<