* 1 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 500 gr kıyma
* 1 kg köftelik bulgur
* 1 adet orta boy soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 adet kırmızı kapya biber
* Zeytinyağı
* Kimyon,pul biber,tuz
* 1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı• İçi için;400 gr kıymayı ince kıyılmış soğan ile zeytinyağında kavurun. Maydanoz,ince kıyılmış kırmızı biber,kimyon,pul biber ve tuz ekleyin.
• Önceden ıslatılmış bulguru,biber salçası ile ara ara elinizi ıslatarak iyice yoğurun.
• Karışıma 100 gr kıyma ilave edin. Biraz ERİŞ UN ekleyin ve tekrar yoğurarak,hamur haline getirin. Hazırlanan hamuru ikiye ayırın.
• Yağlanmış tepsiye hamurun bir parçasını açın. Hazırlanan içi,açılan hamurun üzerine yayın. Üzerine diğer hamuru açın ve dilimlere ayırın.
• Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak yoğurt sos ile servis edin.
Afiyet Olsun.