Taş Kadayıf

Taş Kadayıf

  • Malzemeler



* Şerbeti İçin
* 2,5 su bardağı su
* 2 su bardağı toz şeker
* 3-4 damla limon
* Hamuru İçin
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı su
* 1,5 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* ¼ çay kaşığı tuz
* İçi İçin
* 150 gr iri kıyılmış ceviz içi
* Kızartmak İçin
* Yarım su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
• Taş kadayıf için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu karıştırın, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin, kıvam alınca limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın. Tatlı için; süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave ederek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
• Tavanızı iyice ısıtın, harçtan birer kepçe olacak şekilde tavanıza koyun. Önlü arkalı pişirme yapmıyoruz bu tatlıda tek tarafı göz göz olana kadar pişirin. Tatlının pişmeyen iç yüzüne ceviz koyarak yarım ay şeklinde kapatın ve kenarları iyice bastırarak kapatın.
• Kızgın yağda önlü arkalı nar gibi olana kadar pişirin. Pişen tatlıları soğuk şerbete alın ve 2-3 dakika şerbetin içinde bekletin.
• Afiyet olsun!

<