Tam Buğday Unlu İtalyan Pidesi

Tam Buğday Unlu İtalyan Pidesi

  • Malzemeler

Hamur İçin Malzemeler:
* 2 su bardağı ılık su
* 1 paket maya
* 1 çorba kaşığı bal
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 su bardağı Eriş Tam Buğday Unu
* 2 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
Üzeri İçin Malzemeler:
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Domates
* Siyah Zeytin
* Kekik
* Fesleğen
* Kırmızı soğan

Yapılışı:
• Bir kaba su, maya ve balı ekleyip karıştırın. Yoğurma kabına unun yarısını alın, ortasında boşluk açıp maya, su ve bal karışımını dökün.
• Üzerine zeytinyağını da ekleyip karıştırın. Karışınca tuzu ekleyin ve kalan undan eklemeye devam edin. 10-12 dakika iyice yoğurun. Yoğurulan hamurun ağzını kapatın ve 1 saat mayalandırın.
•Mayalanan hamuru fırın tepsisine yayın. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat daha dinlendirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve soğanları ince ince doğrayın. Mayalanan hamurun üzerine 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağını gezdirin.
• Üzerine bütün malzemeleri dilediğiniz şekilde dizin. Baharatları da ekleyip fırına sürün. Fırından çıktıktan sonra üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
• Afiyet olsun!

<