TAHİNLİ ÇÖREK(KÜTAHYA)

Tahinli Çörek

  • Malzemeler(4-6 kişilik)


* 1,5 su bardağı süt
* Yarım su bardağı ılık su
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket yaş maya
* 2 adet yumurta
* 7 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* Yarım su bardağı tahin
* 1 su bardağı ayçiçek yağı
* Yarım çay kaşığı tarçın
* 3 yemek kaşığı susam

Yapılışı
• Mayayı ılık suda eritin. Sütü de ılık şekilde mayaya ilave edin.
• Maya karışımını,ERİŞ UN,yarım su bardağı ayçiçek yağı,şeker,yumurta ve tarçını karıştırarak hamur yapın.
• 1 bardak tahin ile yarım su bardağı ayçiçek yağını kavurun.
• Hamuru 6 bezeye ayırın,hepsini yufka şeklinde açtıktan sonra üzerlerine tahin sürün. Oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
• Hamurları tek tek rulo haline getirin.
• Tepsinin ortasından başlayarak hamurları birbirlerinin etrafına sarın ve yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
• Yumurtayı köpük hale getirerek üzerine sürün ve susam serpin. 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

<