Susamlı Kraker

Susamlı Kraker

  • Malzemeler



* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 3 su bardağı Eriş Tam Buğday Unu
* 125 g tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı su
* 3 yemek kaşığı su
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz

* Üzeri İçin
* 1 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı kavrulmuş susam
* 1 çay kaşığı pekmez

Yapılışı:
• Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
• Fırın kağıdı serilmiş tezgahta, hamuru dikdörtgen olacak şekilde açın. Yumurtayı çırptıktan sonra içine pekmezi de ekleyip karıştırın.
• Hamurun üzerine fırçayla yumurtalı karışımdan sürün ve susam serpiştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
• Hamuru 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve aralarında boşluk bırakıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
• Afiyet olsun!

<