SOĞANLAMA(NEVŞEHİR)

Soğanlama

  • Malzemeler(6-8 Kişilik)

Hamuru için;
* 20 gr yaş maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 6 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 1 çay kaşığı tuz
* Su

İçi için;
* 6 adet yeşil biber
* 2 adet kırmızı biber
* 4 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy domates
* 1 demet maydanoz
* 1 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı
• Hamuru için maya,şeker ve az suyu maya eriyene kadar karıştırın.
• ERİŞ UN ve diğer malzemeleri kaba alıp,erittiğiniz maya ve azar azar su ile hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurup sonrasında mayalanmaya bırakın.
• İçi için;doğranmış soğan ve ayçiçek yağını ocağa alın ve soğanları kavurun.
• Kavrulan soğana doğranmış biberleri ekleyip yumuşayınca doğranmış domates ilave edin ve karıştırarak pişirin.
• Baharatları ekleyip biraz daha kavurun ve ocaktan alın.
• İnce kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
• Mayalanan hamurdan bezeler alın,tezgaha bir miktar serptiğiniz ERİŞ UN ile baklava yufkası kalınlığında açıp yarısına harç koyun.
• Yarım ay şeklinde katlanan soğanlamanın kenarlarını sıkıca kapatıp tüm hamuru bu şekilde yapın.
• Tavada pişen soğanlamayı tereyağı ile yağlayın ve servis edin
Afiyet Olsun.

<