Şiveydiz Çorbası

Şiveydiz Çorbası

  • Malzemeler


* 250 gram doğranmış kuzu eti
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 400 gram taze sarımsak
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* Terbiyesi İçin Malzemeler:
*6 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 adet yumurta
* 1 fincan sıcak su
* Tuz
* Karabiber
* Sos İçin Malzemeler
* Nane
* Sıvıyağ

Yapılışı:
• Kuzu etini bir tencereye alıp soteledikten sonra üzerine zeytinyağını ekleyin. Sarımsakları doğrayın ve tencereye ilave edin.
• Malzemenin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Nohudu da ekleyip, sarımsaklar yumuşayana kadar pişirin.
• Terbiye için tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Tenceredeki sudan bir kepçe alıp yoğurtla karıştın.
• Daha sonra sürekli karıştırarak azar azar tencereye ilave edin.
• Kısık ısıda kaynayana kadar pişirin.
• Sos için naneyi yağda kavurun.
• Yemeğin üzerine gezdirip servis edin.
• Afiyet olsun!

<