SEMBUSEK(MARDİN)

Sembusek

  • Malzemeler(6-8 Kişilik)

Hamuru için;
* 4 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 1 su bardağı su
* 1 küçük çay bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kuru maya
* 2 çay kaşığı tuz

İçi için;
* 300 g dana kıyma
* 1 orta boy soğan
* 1 adet orta boy domates
* 2 adet yeşil biber
* Bir tutam maydanoz
* 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* Karabiber,çok az kimyon ve tuz

Üzeri için;
* 1 yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı yoğurt

Yapılışı
• Hamur için ERİŞ UN ve kalan malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
• Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
• Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın.
• Soğan,biber,domates ve maydanozu küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Sıvı yağ,baharat ve tuzu da ekleyip karıştırın. İster bütün ister dilimleyerek servis edin.
• Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bir miktar ERİŞ UN serptiğiniz zeminde,merdaneyle küçük bir pasta tabağı büyüklüğünde,oval şekilde yufka açın.
• Açılan hamurun yarısına iç malzemesinden 1 kaşık koyup yayın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını ruletle keserek kapatın. Tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta ve yoğurt karışımından sürün.
• Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında sembusekleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.

<