Şekerpare

Şekerpare

  • Malzemeler


* 2,5 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 125 gram oda ısısında margarin
* Yarım su bardağı pudra şekeri
* 3 çorba kaşığı silme irmik
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
* 1 çay bardağı fındık
Şerbeti İçin Malzemeler:
* 3 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 4-5 damla limon suyu

Yapılışı:
• Karıştırma kabına yağı ve pudra şekerini koyup karıştırın. Ardından yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
• Hamurdan büyük parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Üzerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer fındık içi yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Şerbet için tencereye suyu ve şekeri koyup 10-15 dakika pişirin. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Pişen şerbeti ılımaya bırakın.
• Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdirin. Afiyet olsun!

<