ŞAM TATLISI(GAZİANTEP)

Şam Tatlısı

  • Malzemeler(10 kişilik)

Hamuru için;
* Yarım su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* Yarım su bardağı irmik
* Yarım su bardağı şeker
* Yarım su bardağı ayçiçek yağı
* Yarım su bardağı yoğurt
* 3 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım su bardağı çiğ badem
Şerbeti için;
* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım adet limon suyu

Yapılışı
• Şerbeti için;su,şeker ve limonun suyunu kıvamlı bir hale gelinceye kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
• Bir kabın içine ERİŞ UN ve kalan malzemeleri koyup,iyice karıştırın.
• Bu karışımı yağlanmış tepsiye boşaltın. Üzerine çiğ bademleri dizin,önceden 175 derecede ısıtılmış fırına sürün.
• Kızarıncaya kadar pişirin.
• Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
• Tatlıyı yaklaşık iki parmak kalınlığında ve yaklaşık 10 parmak uzunluğunda çubuk gibi dilimleyin ve soğumaya bırakın. Tatlı tüm şerbeti emerek soğuyup kendini çekince soğuk olarak servis edin. (isteğe bağlı olarak kaymakla servis edebilirsiniz)
Afiyet Olsun.

<