RAMAZAN PİDESİ

Ramazan Pidesi

  • Malzemeler(4-6 kişilik)

Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- Yarım paket kurumaya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 - 3,5 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı
•Mayayı ve şekeri suya ekleyin,iyice karıştırın. ERİŞ UN ve diğer malzemeleri de ekleyip 10-15 dakika kadar yoğurarak yumuşakça bir hamur elde edin. Mayalanmasını bekleyin.
• Hamuru kendinin en az iki katı olana kadar mayalandırın.
• Sonra üstüne sürmek için hazırladığınız süt,yağ,yumurta karışımıyla elinizi hafifçe ıslatıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp hafif ERİŞ UN’lanmış tepside hamuru büyütüp şekil verin. 20 dakika kadar da tepside mayalanan pidenin üstüne yumurta sarılı karışımı sürüp susam,çörekotu serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
• İyice kızarınca fırından çıkarıp (kuruysa) üstüne hafif su serpin. Biraz dinlendirip servis edin
Afiyet Olsun.

<