Portakal Dolgulu Kurabiye

Portakal Dolgulu Kurabiye

  • Malzemeler


* 250 gram tereyağı
* 2 adet yumurta
* 2 kahve fincanı pudra şekeri
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilya Buğday Unu
* 1 paket kabartma tozu
* 4 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
İç Dolgu İçin Malzemeler
* 2 adet portakal
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Yapılışı:
• Portakallardan birinin kabuğunu soyun. Kabuğunu soyduğunuz portakalı ve diğer portakalı rondodan geçirin.
• Bir tencereye şeker ve portakalları alıp 7-8 dakika pişirin. Soğuduktan sonra Hindistan cevizini ilave edin.
• Hamur için yoğurma kabına sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine portakallı harçtan ekleyin. Elinizle şekil vererek fırın tepsisine dizin. 170 derecede pişirin.
• Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

<