* 900 gram Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu * 1 yemek kaşığı kuru maya
* 1 yemek kaşığı şeker * 1,5 su bardağı ılık süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ * 3 yemek kaşığı yoğurt * 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 adet yumurta
Yapılışı: • Yoğurma kabına kuru maya, süt ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun. Kıvam alan hamuru mayalanması için 30 dakika bekletin.
• Harç için malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.
Hamur bezelere bölün ve açın.
• Açılan hamurların orta kısmına harç koyarak kenarlardan kapatın.
Üzerine yumurta sürün.
• Çörekotu ve susam döküp 180 derecede pişirin.
• Afiyet olsun!