Hamuru için;
* 1 kg ERİŞ UN
* 5 gr mastik (damla sakızı) ezilmiş
* 10 gr mahlep ezilmiş
* 40 gr yaş maya,(yarım su bardağı sıcak süt ve yarım çay kaşığı beyaz şeker içinde çözülmüş)
* 125 gr tereyağı
* Tuz
* 1 litre süt
İçi için;
* 1 kg rendelenmiş Romano peyniri
* 250 gr rendelenmiş Hellim peyniri
* 50 gr yaş maya (yarım su bardağı sıcak süt ve yarım çay kaşığı beyaz şeker içinde çözülmüş)
* 180 gr ince irmik
* 150 gr ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 7 adet yumurta
* 1 küçük demet nane(yaprakları ayrılmış ve kıyılmış)
* 1,5 tatlı kaşığı kabartma
Yapılışı• İçi için,geniş bir kapta peynir,maya karışımı,irmik,ERİŞ UN ve yumurtayı birleştirin.
• Karışıma nane,kabartma tozu ve üzüm ilave edin,iyice karıştırın.
• Hamuru için,geniş bir kaba ERİŞ UN,damla sakızı,mahlep,maya karışımı,tereyağı ve tuz koyun.
• Sütü azar azar ekleyin,yumuşak ama yapışkan olmayacak şekilde malzemeyi yoğurun. Streç film ile örtün ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
• Üzeri için,sirke,susamları ve üzerini kaplayacak kadar 1 su bardağı suyu küçük bir tencereye alın ve bir taşım kaynatın. İyice süzün ve kuruması için mutfak havlusu üzerine tohumları yayın.
• Hamuru 8 parçaya bölün ve hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde yaklaşık 3 mm kalınlığında açın. Fincan tabağı kullanarak 18 cm çapında yuvarlak kesin.
• Fırını 180 dereceye kadar ısıtın. Tepsileri pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamurların bir yüzünü susamlara iyice bastırarak kaplayın. Hamurun ortasına 1 yemek kaşığı iç koyun ve üçgen olacak şekilde 3 tarafından kenarından içe doğru kıvırarak katlayın.
• Hazırlanan hamurları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün ve fırında 30 dakika veya altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun.