Perde Pilavı

Perde Pilavı

  • Malzemeler


* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet tavuk budu
* 3 su bardağı pirinç
* Yarım kahve fincanı kuş üzümü
* 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
* 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
* 200 g çiğ badem
* Karabiber
* Tuz
Hamuru için
* Aldığı kadar Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağı zeytinyağı
* Tuz

Yapılışı:
• Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başlayın. Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.
• Haşladığınız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin. Yarım yemek kaşığı tuz ekleyin ve kapağını kapatın. Pilav tam pişmeden ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.
• Hamuru için tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun ve biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açarak kabın tabanına, kenarlarını kapatacak şekilde yerleştirin. İçine pilavı boşaltın.
• Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açarak pilavın üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin.
• Ters çevirip servis yapabilirsiniz.
• Afiyet Olsun

<