PAŞA MANTISI(MUĞLA)

Paşa Mantısı

  • Malzemeler(4-6 Kişilik)

Hamuru için;
* 2 adet yumurta
* 2 su bardağı su
* 5 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 1,5 tatlı kaşığı tuz

İçi için;
* 1 adet orta boy soğan
* 350 gr kıyma
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz ve karabiber
* Yarım çay kaşığı kimyon
* Kırmızı pul biber

Yapılışı
• İçi için;soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla hafif soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
• ERİŞ UN ve diğer hamur malzemeleriyle sertçe bir hamur hazırlayın. Hamuru 4 veya 5 parçaya bölün.
• Her parçayı kalın bir yufka şeklinde açın. İri kareler halinde kesin.
• Her karenin ortasına iç malzemesinden koyup,kenarlardan katlamadan fitil şeklinde sarın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
• Fitil mantıları kızgın yağa atıp karıştırarak kızartın .
• İster sade olarak,ister sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.
• Sarımsaklı yoğurt kullanacaksanız üzerine naneli ve kırmızıbiberli kızdırılmış tereyağı gezdirin.
Afiyet Olsun.

<