OĞMAÇ ÇORBASI(MANİSA)

Oğmaç Çorbası

  • Malzemeler(4 kişilik)
Hamuru için;


* 500 gr ERİŞ UN (çok amaçlı)
* Yarım su bardağı su
* 1 kg süt
* Tuz

Üzeri için;


* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı nane

Yapılışı
•ERİŞ UN’u su ile karıştırarak sert bir hamur haline getirin.
•Daha sonra bu hamuru elde ovalayarak minik topçuklar oluşturun.
•Kaynamakta olan suyun içine bu topçukları atarak yavaş yavaş karıştırıp üzerine pişmiş süt ilave edin.
•Çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ile lezzetlendirin. Tereyağını eritin ve üzerine nane ekleyin. Çorbanın üzerine ilave ederek servis edin.
Afiyet Olsun.

<