LOKMA TATLISI(İZMİR)

Lokma Tatlısı

  • Malzemeler(10 kişilik)

Hamuru için;
* 2 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 20 gr yaş maya
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
* Ya r ı m s u b a r d a ğ ı s u
* Ayçiçek yağı Şerbeti için;
* 4 su bardağı toz şeker
* 2,5 su bardağı su

Yapılışı
• Karıştırma kabına 2 su bardağı ERİŞ UN’u ekleyin.
• Üzerine toz şekeri katın.
• Başka bir yerde yaş mayayı,su ile eritin.
• ERİŞ UN’un ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına eritilmiş mayayı,sütü ekleyin,karıştırın. Daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
• Tavaya sıvı yağı ekleyin. Hamurdan kaşık yardımıyla alıp kızartın.
• Şerbeti için;4 su bardağı toz şeker ile 2,5 su bardağı suyu kaynatın ve soğutun.
• Lokmaları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

<