Hamuru için;
* 1 kg ERİŞ UN (baklavalık,böreklik 3/4’ü hamur için,kalanı açmak için kullanılacak)
* 1 yumurta
Yufkaların arasına sürmek için;
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı zeytinyağı
* Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
* Tuz
Yapılışı• Yufkaların arasına sürmek için erittiğiniz tereyağının içine zeytinyağını ilave edip karıştırın. Bir kenarda tutun.
• ERİŞ UN’u hamuru açacağınız yüzeye eleyin,ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurtayı kırın,yoğurt ve hazırladığınız yağdan 2-3 çorba kaşığı kadar ilave edin. İstediğiniz miktarda tuz atın ve oda sıcaklığındaki sudan ekleyip,yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
• Yoğurduğunuz hamuru üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin.
• 9 adet kol böreği için hamuru 27 parçaya bölün. (Katmerleyecekseniz üç’ün katlarında adede bölüyorsunuz.)
• Kestiğiniz parçaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin.Her bezenin açıldığında yaklaşık 15 cm çapına gelebilmesi lazım.
• Açtığınız bezeleri üçer üçer üst üste koyun,her katın arasına 1 çorba kaşığı yağ karışımından dökün,kaşığın tersi ile yayın. Sonra kenarları parmağınızla bastırın.
• Daha sonra üç katlı hamuru alıp ERİŞ UN ve oklava yardımı ile açın.
• Açtığınız hamura tekrar 1 kaşık yağ karışımından dökün.
• İçi için;soğanı rendeleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın,soğanları ekleyin ve soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ilave edin ve rengi değişene kadar sotelemeye devam edin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
• İç malzemeyi koyacağınız kısmı kıvırın,üzerine malzemeyi serip,rulo şeklinde sonuna kadar kıvırmaya devam edin.
• Bu işlemi hepsine yaptıktan sonra kalan yağı da tepsi deki böreklerin üzerine dökün. Önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.