Kestane Çorbası

Kestane Çorbası

  • Malzemeler


* 12 adet kestane
* 1 kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 3 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
• Kestaneleri çizip bir tencereye alın. Üzerine su ve tuz koyup 10 dakika haşlayın. Başka bir tencereye yağı alın ve eritin. Soğanları kavurun.
• Kestanelerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Kestaneleri ve unu ekleyip kavurun.
• Üzerine su, süt ve baharatları ekleyin. Kıvam alınca blenderdan geçirin.
• Afiyet olsun!

<