Kesme Çorbası
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı su
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı ERİŞ UN (çok amaçlı)
* Tuz
Çorbası için;
* 1 adet orta boy soğan
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 1 yemek kaşığı salça
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı•Soğanları ufak ufak doğradıktan sonra tencerede zeytinyağı ile biraz kavurun. Sonra salçayı ve mercimeği ekleyin.
•Üstüne 1,5 litre kadar sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp,1 saat kadar pişirin.
•Daha sonra hamuru için;ERİŞ UN’u ve kalan tüm malzemeyi bir hamur yoğurma kabında karıştırın
•Streç filme sarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra oklava ile çok ince olmayacak şekilde açın.
• Önce 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sonra da o şeritleri üst üste koyup kesin. Aralarına yapışmaması için aralarına ERİŞ UN serpin. Mercimekler pişince içine kesmeleri ekleyip yapışmaması için arada karıştırarak 5 dakika daha piştikten sonra ocaktan alın.
•Servis tabaklarına paylaştırın ve servis edin.
Afiyet Olsun.