KEDİ BATMAZLI CİĞER(BOLU)

Kedi Batmazlı Ciğer

  • Malzemeler(2 kişilik)


* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı rendelenmiş keş
* 4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
* 100 gr kuzu ciğeri
Kedi batmaz için;
* 2,5 su bardağı su
* 1 su bardağı mısır unu
* Yarım su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
* Tuz
Süslemesi için;
Maydanoz yaprakları

Yapılışı
• Kedi batmazı yapmak için;kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin. Su kaynarken içerisine ERİŞ UN ve mısır ununu yavaş yavaş ilave edin. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
• Bir tavada,1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Cevizleri ekleyin ve kavurun. Tavayı ocaktan aldıktan sonra üzerine rendelenmiş keşleri ilave edin ve karıştırıp bir kenara alın.
• Ayrı bir tavada kalan tereyağını eritin ve küp doğranmış ciğeri soteleyin.
• Kedi batmazlara rahatça şekil verebilmek için bir tatlı kaşığını zeytinyağına batırıp çıkartın.
• Hazırladığınız kedi batmazları servis tabağına yağlı kaşık yardımıyla şekil vererek yerleştirin.
• Üzerine sotelediğiniz ciğeri ve kavurduğunuz keşli cevizleri ilave edin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve servis edin.
Afiyet Olsun.

<