KAVURMALI HİTAP(ADIYAMAN)

Kavurmalı Hitap

  • Malzemeler(6-8 Kişilik)

Hamuru İçin:
* 20 gr yaş maya
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 bardak ılık su
* 2,5 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)

İçi İçin;
* 600 gr kavurma
* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 8-10 yaprak maydanoz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber
* 1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı
• Hamur için su,maya,şeker ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın ve maya eriyince ERİŞ UN ile yumuşak bir hamur yoğurun.
• Yoğrulan hamurun üstünü kapatarak mayalanmaya bırakın.
• İçi için kavurma,soğan,maydanoz doğrayıp diğer malzemeler ile güzelce harmanlayın.
• 15-20 dakika mayalanan hamuru bezelere ayırıp uzun açın.
• İç harç koyup kapalı pide gibi kapatılan kavurmalı hıtabı önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. İster bütün ister dilimleyerek servis edin.

<