KATMERLİ PAZI BÖREĞİ(EDİRNE)

Katmerli Pazı Böreği

  • Malzemeler(4-6 Kişilik)


* Yarım kilo pazı
* 3 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 3 yumurta akı
* 2 adet orta boy soğan
* 1 çay bardağı susam
* 1 su bardağı ayçiçek yağı
* 1 yumurta sarısı
* Tuz

Yapılışı
• ERİŞ UN’u hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta akı,yoğurt ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
• Küçük bezeler haline getirip 10 dakika dinlendirin.
• Pazıyı yıkayıp süzün ve doğrayın.
• İçi için;soğanları kıyın. Tavada 2 kaşık ayçiçek yağını ısıtıp soğanı pembeleştirin. Pazıyı ekleyin,suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
• Susamı havanda hafifçe dövün. Kalan sıvıyağı susamla karıştırın. Hamur bezelerine fırça ile susamlı sıvıyağ sürerek açın.
• Hamuru dörde katlayıp tekrar açın. Kare şeklinde kesip ortalarına iç malzemeyi yerleştirin.
• Muska şeklinde katlayıp kenarlarını hafifçe bastırın. Fırın tepsisini yağlayın.
• Hamurları tepsiye dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

<