Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması

  • Malzemeler



* 1 adet orta boy karnabahar
* Su
* 125 g tereyağı
* Tuz

* Sosu İçin
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz

* Kızartma İçin
* Sıvı yağ

Yapılışı:
•Karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Başka bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Üzerine un ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
• Haşlanmış karnabaharları hazırladığınız karışıma bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartın. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<