Kabak Çorbası

Kabak Çorbası

  • Malzemeler


* 2 adet kabak
* 2 yemek kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 3 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 3-4 dal dereotu
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
• Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Unu ekledikten sonra pembeleşip kokusu çıkana dek kavurun.
• Kavurduğunuz unu bir çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin. Suyunu da ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın.
• Kaynamaya başlayınca güzelce yıkayın, irice doğradığınız kabakları içine atın ve kabaklar yumuşayan dek pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca çorbanızı ateşten alın ve blender yardımıyla pürüzsüz bir hale getirin.
• Baharatları ve doğradığınız dereotunu da ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<