* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağı karışık
* 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak margarin
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 2 adet yumurta
* 4,5 su bardağı Eriş Baklavalık Böreklik Buğday Unu
* 1 demet ıspanak
* Beyaz peynir
* 1 adet kuru soğan
* Tuz
Yapılışı:• Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. Unu ve kabartma tozu hariç, bütün malzemeleri elinizle iyice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu da katıp, ele yapışmayan hamur kıvamı elde edin.
• Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın, elinizle açıp, iç malzemesini koyun ve poğaça şekli verip, tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, üzerine çörek otu ya da susam serpin.
• Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında, kızarana kadar pişirin.
• Afiyet olsun!