Hurmalı Mamul

Hurmalı Mamul

  • Malzemeler

Hamur İçin Malzemeler:
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 125 gram tereyağı
* 1/2 su bardağı mısır nişastası
* 1/2 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı sirke
* 3 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
İç Dolgu İçin Malzemeler:
* 12 adet hurma
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
• İç dolgu için hurmaları sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Küp küp doğrayın. Bir tencereye hurmaları, tarçın ve esmer şekeri ekleyin ve kaynayana kadar eze eze karıştırın.
• 1 kahve fincanı su ilave edin ve blender yardımıyla püre haline getirin. Hamur için yoğurma kabına unu ekleyin. Tereyağını ilave edip yoğurun.
• Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve pudra şekerini de ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Son olarak süt, yumurta ve sirkeyi de ilave edin. Hamur pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
•Üzerini örtüp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde, yuvarlak bezeler halinde hazırlayın.
• Bezeleri parmaklarınızla bastırarak ortalarını açın ve kaşık yardımıyla püreleri doldurun. Bohça şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yuvarladığınız dolgulu hamuru, altı şekilli bir bardak yardımıyla bastırarak inceltin. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında pişirin.
• Afiyet olsun!

<