* 200 gram kuşbaşı et
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet soğan
* 1 adet biber
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 su bardağı su
* Tuz
* Karabiber
1 paket vanilya
Beğendi İçin Malzemeler
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek
kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 3 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 4 adet közlenmiş patlıcan
* 2
adet sarımsak
* Kaşar peyniri
Yapılışı• Etleri küçük küçük doğrayıp, düdüklü tencerede pişirin.
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
• Beğendi için bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Unu ekleyerek çırpıcı ile kokusu çıkana kadar
kavurun. Kavrulan unun üstüne sütü ekleyin.
• 2-3 dakika çırptıktan sonra patlıcanları, sarımsak rendesini, kaşarı ve baharatları ekleyip 1-2 karıştırıp
altını kapatın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyip soğanları kavurun.
• . Biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra
salça, pişen etler ve et suyundan ekleyip baharatları da ekleyip karıştırın. Bir tabağa beğendiyi alıp üstüne de
soslu etten ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!