Hingel

Hingel

  • Malzemeler



* Hamuru İçin
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 5 su bardağı un
* İç Harcı İçin
* 300 gr kıyma
* 1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
* 1 tutam kıyılmış maydanoz
* Üzeri İçin
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:
• Hingel hamuru için yumurta, su ve tuzu bir kaba ekleyip karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kalan malzemeleri de karıştırıp yoğurun. Hamuru kolay açılabilmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.
• O sırada iç harcı için tüm malzemeleri karıştırıp homojen hale gelene kadar yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkayı çay bardağının ağız kısmıyla kesin.
• İçine harcını ekleyin. Hamuru birbirinin üstüne gelecek şekilde sıkıca bastırarak kapatın. Bir tencerede su kaynatın ve kaynayan su içine tuz ve birkaç damla yağ ekleyin
• Hingelleri içine atın ve haşlayın. Gerekli yumuşaklığa geldiğinde kevgirle süzerek çıkartın. Sos tavasında 1 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun. Biraz sulandırıp servise hazır hale getirin.
•Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin.
• Afiyet olsun!

<