HAYRABOLU TATLISI(TEKİRDAĞ)

Hayrabolu Tatlısı

  • Malzemeler(4 kişilik)

Hamuru için;
2 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)
500 gr tuzsuz peynir
3 adet yumurta
Yarım su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu Üzeri için;
- 200 gr kaymak

Yapılışı
• Hamur kabınıza yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
• Peyniri çatal ile ezin ve yumurtaların üzeri ne dökerek karıştırın .
• Karışımın üzerine,irmik,karbonat ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırın.
• Son olarak ERİŞ UN’u azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun.
• Hamurdan küçük bezeler koparın ve avucunuzun içinde şekil vererek fırın tepsisine dizin.
• 170 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
• Şerbet için gerekli şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca üzerine 2-3 damla limon sıkın.
• Fırından çıkan tatlıyı tencerede kaynayan şerbete atın ve bir süre şerbeti emmesini sağlayın.
• Tabağa alınan tatlıyı soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edin.
• Arzuya göre üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

<