Havuçlu Sufle

Havuçlu Sufle

  • Malzemeler


* 7 adet orta boy havuç
* 1/2 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 5 yemek kaşığı tereyağı
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1/4 çay kaşığı toz tarçın
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
• Havuçları soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış havuçları bir mutfak robotuna alın, tereyağı ve şekeri de ekleyip püre haline gelene kadar doğrayın.
• Yumurtaları teker teker ekleyip robotun içerisinde karıştırmaya devam ederken karışıma yedirin. Ardından kuru malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
• Karışım homojen bir hal alınca karışımı orta boy bir fırın kabına koyun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
• Dilerseniz pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<