Haşhaşlı Burma Çörek

Ekmek Kadayıfı

  • Malzemeler


Hamur İçin Malzemeler:
* 1 su bardağı süt
* 1/2 çay bardağı ılık su
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket maya
* 100 gram tereyağı
* 1 adet yumurta
* 4 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
İç Harç İçin Malzemeler:
* 200 gram haşhaş ezmesi
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı ceviz
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
• Yoğurma kabına ılık su, süt, maya ve şekeri alıp karıştırın. Yağ, yumurta ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
• Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. İç harç için cevizleri ince ince kıyın. Haşhaş, şeker, yağ ve cevizi karıştırın.
• Dinlenen hamuru 4 bezeye ayırın ve açın. Her bezeye haşhaşlı karışımdan sürün. Açtığınız hamurları üst üste koyun. Hamurlardan ince uzun şeritler kesin. Şeritleri elinizle rulo şeklinde açın.
•Her ruloyu kendi etrafında sararak şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Piştikten sonra cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<