HAMURLU ÇORBA(KARAMAN)

Hamurlu Çorba

  • Malzemeler(4 kişilik)
Hamuru için;


* 4 yemek kaşığı çiğ köftelik bulgur
* 6 yemek kaşığı su (bulguru ıslatmak için)
* 2 su bardağı ERİŞ UN (çok amaçlı)
* Yarım su bardağı su
* 1 diş sarımsak
* 5 su bardağı tavuk suyu
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
• 4 yemek kaşığı bulguru bir kaba alıp 6 yemek kaşığı suyla ıslatın.
• Islattığınız bulgurdan 2 yemek kaşığı kadar bir karıştırma kabına alın ve 10 dakika kadar sonra üzerine ERİŞ UN’u ekleyin,tuzunu atın ve yarım su bardağı kadar suyla sertçe bir hamur yoğurun.
• Hamurdan küçük parçalar alıp,kalem kalınlığında rulolar yapın. Bir parmak kalınlığında küpler halinde kesin.
• Tencereye tavuk suyunu koyun. Kaynamaya başlayınca biraz tuz atın ve hamurları suya atın.
• Arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Çorbanızı yoğunlaştırmak isterseniz kalan bulguru ilave edebilirsiniz.
• Ayrı bir tavada tereyağını eritin,salça ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kavurun. İçine kekiği ekleyin.
• Biraz sulandırıp çorbaya ilave edin ve karıştırın. Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.

<