Yapılışı• 4 yemek kaşığı bulguru bir kaba alıp 6 yemek kaşığı suyla ıslatın.
• Islattığınız bulgurdan 2 yemek kaşığı kadar bir karıştırma kabına alın ve 10 dakika kadar sonra üzerine ERİŞ UN’u ekleyin,tuzunu atın ve yarım su bardağı kadar suyla sertçe bir hamur yoğurun.
• Hamurdan küçük parçalar alıp,kalem kalınlığında rulolar yapın. Bir parmak kalınlığında küpler halinde kesin.
• Tencereye tavuk suyunu koyun. Kaynamaya başlayınca biraz tuz atın ve hamurları suya atın.
• Arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Çorbanızı yoğunlaştırmak isterseniz kalan bulguru ilave edebilirsiniz.
• Ayrı bir tavada tereyağını eritin,salça ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kavurun. İçine kekiği ekleyin.
• Biraz sulandırıp çorbaya ilave edin ve karıştırın. Sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.