GİRESUN PİDESİ

Giresun Pidesi

  • Malzemeler(4 kişilik)

Hamuru için;
* 4 su bardağı ERİŞ UN(baklavalık,böreklik)
* 1 su bardağı ılık süt
* 40 gr yaş maya
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber

İçi için;
* 3 adet soğan (küçük doğranmış)
* 250 gr kıyma
* 3-4 adet sivri biber (ince doğranmış)
* Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Üzeri için;
* 1 adet yumurta

Yapılışı
• Ilık süt ile mayayı bir kabın içinde eritin ve kabarana kadar bekleyin.
• Tereyağını eritin.
• ERİŞ UN’u derin bir yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve eritilen tereyağından bir tatlı kaşığı ayırıp,kalan tereyağı,yumurta,mayalı süt ve tuz ekleyip birlikte yoğurun. Yoğurulan hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerini nemli bir bezle örtüp,iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
• Eritilen tereyağının kalanı ile biberleri ve soğanları kavurun. Kıyma ilave edip,karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz,karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
• Ocaktan alındıktan sonra ılınması için bir köşeye bırakın.
• Tezgaha bir miktar ERİŞ UN serpin ve hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
• Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın.
• Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarları üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp 25 - 30 dakika bekletin.
• Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılan 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
• Fırından çıkar çıkmaz üzerine yumurtasını kırın. Pidenin sıcağı ile pişsin.
• Dilimleyip tabağa alın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

<