* 3 su bardağı köftelik bulgur
* 3 su bardağı sıcak su
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı irmiksu
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı pul biberi
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Sos İçin
* 4 adet domates rendesi
* 1 yemek kaşığı salça
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 adet limon
* Haşlamak İçin
* 2 litre kaynar su
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet limon suyu
Yapılışı:• Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak suyu döküp ağzını kapatın.
On dakika sonra üzerini açıp irmik, salça, yumurta, un ve baharatları ekleyip ara ara su ilavesi yaparak yoğurun.
• Hazır olan hamurdan ince uzun rulolar yapıp minik minik koparıp elinizin içinde sıkıp atın.
Sonra onları yuvarlayıp serçe parmağınızla ortasına bastırın. Eliniz kurudukça suya batırabilirsiniz.
• Daha sonra tencerede kaynayan suya tuz ve limon suyunu ilave edin. Köfteleri de ekleyip on dakika haşlayın.
Diğer yanda tavaya yağ, salça ve ezilmiş sarımsakları ilave edip biraz kavurun.
• Domates rendesi ve baharatları da ekleyerek pişirin. Haşlanan köftenin suyunu süzün.
Sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Servis tabağına alıp, maydanozla süsleyin.
• Afiyet olsun!