ETLİ KÖMBE(MERSİN)

Etli Kömbe

  • Malzemeler(6-8 Kişilik)

Hamuru İçin;
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* Ya rı m p a k e t y a ş m a y a
* Tuz
* 1 çay kaşığı şeker
* 2,5 su bardağı ERİŞ UN (baklavalık,böreklik)

İçi için;
* 250 gr kıyma
* 2 adet büyük boy soğan
* 3 adet yeşil biber
* 150 gr tereyağı
* 2 adet domates
* Tu z,k a r a b i b e r

Üzerine sürmek için;
* 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı
• Hamuru için,geniş bir kaba ERİŞ UN ve diğer malzemeleri ekleyin,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün.
• Birinci hamuru tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine sıvı yağ sürün ve hamuru dörde katlayın. Beklemek üzere bir kenara alın.
• Aynı işlem diğer hamur içinde yapın.
• İçi için;önce tavaya bir miktar tereyağı ekleyin ve eritin. Daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Doğranmış soğanı ve yeşil biberi ilave edin. 4-5 dakika kavurduktan sonra doğranmış domatesi ilave edin. Domatesleri de 4-5 dakika kavurduktan sonra tuz,karabiber ekleyin ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alın.
• Tepsiyi yağlayın ve önceden açıp dörde katladığınız hamurlardan birini tepsi büyüklüğünde elle ya da merdaneyle açın. Tepsiye yerleştirin.
• Üzerine kıyma harcının tümünü yayın.
• Önceden açıp dörde katladığınız diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin.
• En son üstüne yumurta sarısı sürün. Bıçakla dilimleyin.
• Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek pişirin.
Afiyet Olsun.

<