Etli Ekmek

Etli Ekmek

  • Malzemeler




* Hamuru İçin
* 500 gr un
* 2 su bardağı ılık su
* Tuz
* 1 paket yaş maya
* İç Harcı İçin
* 250 gr kıyma
* 3 domates
* 3 soğan
* 3-4 sivri biber
* Sıvı yağ
* Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
• Yaş mayayı biraz ılık suda eritin ve üzerine unu ekleyin. Hamur, ekmek hamuru kıvamında olacak (ne sert, ne yumuşak). Hamuru 30-40 dakika dinlenmeye bırakın. Küçük küçük doğranmış soğan, domates ve biberi kıymaya ekleyip yoğurun.
• Yarım çay bardağı sıvı yağ ve baharatları da ekleyip karıştırın. Hamuru beze haline getirin ve ince bir şekilde açın. Harcı üzerine yayın. 220 derecede kızarana kadar pişirin.
• Afiyet olsun!

<