Enginarlı Pizza

Enginarlı Pizza

  • Malzemeler


* Hamur İçin Malzemeler
* 250 ml ılık su
* 300 gram Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 5 çay kaşığı zeytinyağı
* 1 paket kuru maya
* 1 tutam tuz
* Üzeri İçin Malzemeler
* 150 gram kaşar peynir
* 120 gram hellim peynir
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 8 adet enginar kalbi
* Zeytin

Yapılışı:
• Hamuru için yoğurma kabına ılık suyun içine mayayı ekleyerek karıştırın ve 5 dakika bekletin. Unu ve tuzu üzerine ekleyin. Zeytinyağını dökerek yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
• Mayalanan hamuru yuvarlak bir şekilde açın. Üzeri için kaşar peynirini rendeleyin ve tabana yayın. Dilimlenmiş hellim peyniri, ortadan ikiye bölünmüş enginar kalbi ve doğranmış soğanı üzerine dizin ve fırına atın.
• 230 derecede kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin.
• Afiyet olsun!

<