Elmalı Güllü Tart

Elmalı Güllü Tart

  • Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler;
* 2,5 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 125 gram tereyağı
* 1 adet yumurta
* 1/2 limon suyu
Krema İçin Malzemeler
* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
1 paket vanilya
Üzeri İçin Malzemeler
* 6 adet elma
* 2,5 su bardağı su
* 1/2 çay bardağı toz şeker

Yapılışı
• Tart hamuru için rondoya tereyağı, şeker, un ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Ardından karışımı bir karıştırma kabına alarak yumurtayı ekleyin ve yoğurun. Hamurun üzerini sarın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
• Elmaları iyice yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Elmaların kararmaması için limonlu suda bekletin. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynatın.
• Daha sonra elmaları suyun içerisine alın ve yumuşayıp kıvrılacak kıvama gelene kadar haşlayın. Haşlanan elmaları süzerek bir tabağa alın. Elma dilimlerini üst üste gelecek şekilde pişirme tepsisine dizin. Kreması için bir tencereye süt, un ve toz şekeri alarak karıştırın ve kaynayana kadar pişirin.
•Altını kapattıktan sonra vanilya ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenen hamuru un serdiğiniz tezgahta açın. Hamuru ince bir şekilde açtıktan sonra daireler şeklinde kesin.
• Muffin kalıbına hamurları yerleştirin. Tartların kabarmamaları için tabanlarına çatalla delikler açın. Daha sonra hazırladığınız kremayı bir kaşık yardımıyla tartların içerisine ekleyin.
Son olarak fırın tepsisine sıralayarak beklettiğiniz elmaları rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız gülü tartların üzerine yerleştirerek hafifçe bastırın.
180 derece fırında pişirin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ve tarçın ilave ederek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

<