EKŞİLİ TAVUK(DİYARBAKIR)

Ekşili Tavuk

  • Malzemeler(4-6 kişilik)


* 500 gr tavuk göğsü
* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz

Hamuru için;
10 yemek kaşığı patates nişastası
10 yemek kaşığı ERİŞ UN (çok amaçlı)
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su

Tatlı ekşili sos için;
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı salça
3 adet orta boy domates

Üzeri için;
* 8-10 yaprak kıyılmış maydanoz yaprakları

Yapılışı
• Hamuru için,patates nişastası;ERİŞ UN,kabartma tozu,yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp,boza kıvamında bir hamur elde edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
• Sosu için,şeker,sirke,limon,salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
• Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin. Hızlı ateşte 3 dakika sote edin.
• Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1 yemek kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun.
• Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Üzerine maydanoz yaprakları serperek sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

<