Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı

  • Malzemeler


* 1,5 su bardağı ılık su
* 1 paket maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 3 su bardağı Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
Şerbet İçin Malzemeler:
* 5 su bardağı şeker
* 5 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
• Su, maya ve şekeri yoğurma kabında karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru unladığınız tezgaha alıp yoğurmaya devam edin.
• Ardından hamuru bir kaba alın ve üzerini örtüp 45 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yuvarlak bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini örtüp 25 dakika daha dinlendirin.
• 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilıdıktan sonra dış kabuğunu soyun. 120 derece fırında ekmeği kurumaya bırakın. Kuruyan ekmeği oda sıcaklığında 1 gün bekletin.
• Ertesi gün üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Şerbet için tüm malzemeleri tencereye alıp şeker eriyene kadar pişirin. Şerbeti ekmeğin üzerine dökün. 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
• Afiyet olsun!

<