Develi Cıvıklısı

Develi Cıvıklısı

  • Malzemeler


Hamur İçin Malzemeler
* 1 kilo Eriş Çok Amaçlı Buğday Unu
* 1 paket maya
* Tuz
* Su
İç Harcı İçin Malzemeler
* 1/2 kilo kuşbaşı et
* 4 adet soğan
* 2 adet kırmızı biber
* 5 adet domates
* Maydanoz
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Tuz
* Karabiber

Yapılışı:
• Yoğurma kabına hamur için olan malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Yumuşak kıvam alan hamuru dinlenmeye bırakın. İç harç için etleri küçük küçük doğrayın. Biber, soğan ve domatesleri ufak ufak doğrayıp, etin içine ekleyin.
• Daha sonra biraz sıvı yağ, salça ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın. Dinlenen hamurdan bezeler koparıp açın. Harcı üzerine ekleyip pide şeklini verin.
• 200 derecede pişirin.
• Afiyet olsun!

<