ÇİNÇAR(ARTVİN)

Çinçar

  • Malzemeler(4 kişilik)


* 2 demet ısırgan otu
* 3 yemek kaşığı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
* 1 çay bardağı su
* 1 adet orta boy domates
* Tuz
Servis için;
* Yoğurt

Yapılışı
• Ayıklayıp yıkadığınız ısırgan otunu ince ince kıyın.
• Acısının ve yakıcı tadının çıkması için çırpılmış 3 yemek kaşığı ERİŞ UN ve yoğurtlu karışımın içinde 1-2 saat bekletin. Yıkayın ve süzgeçten geçirin.
• Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Isırgan otu,yıkanıp süzülmüş bulgur ve suyu ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup,küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
• Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurtla birlikte servis edin.
Afiyet Olsun.

<