Cevizli Ev Baklavası

Cevizli Ev Baklavası

  • Malzemeler


* 5 su bardağı Eriş Baklavalık Böreklik Buğday Unu
* 1 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı ılık süt
İçi İçin:
* Ceviz
Üzeri İçin:
* 300 g tereyağı
Şerbeti İçin:
* 4 su bardağı şeker
* 5 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
• Şeker ve suyu bir tencereye alarak ocağa koyun. 15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
• Süt hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alın. Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika boyunca yoğurun.
• Hamuru 30 bezeye ayırdıktan sonra bezelerin üzerine nemli bir bez ile örterek şekillendirme aşamasına geçin. Nişasta ve un karışımı ile bezeleri açtıktan sonra bir örtü ile üzerine örterek 5 dakika kadar açmış olduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın.
• Tepsiyi yağladıktan sonra üzerine üç kat yufka serin ve ceviz serpin. Bu aşamadan sonra bir kat ceviz bir kat yufka olacak şekilde katları çıkarın.
• En üst kata arasına ceviz serpmeden iki kat yufka serdikten sonra dilediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine kaynatmış olduğunuz tereyağından dökün ve 180 derece fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün.
• Tatlıyı şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

<